זמן קריאה: 3 דקות
עידן הקורונה הביא המון עסקים גדולים וקטנים למהר ולהעביר את המכירות שלהם או לפחות את חלקם לאינטרנט, כפי שכתבתי במאמר קידום ושיווק בעידן הזה – מהלך זה חיוני לבעלי העסקים על מנת לשרוד בעידן של הקורונה וגם שלאחריו, תרבות הקניות בארץ משתנה ועוד תשתנה בהמשך, גם לפני הקורונה אחוזי הקניות באינטרנט היו בעליה תמידית, במהלך הקורונה וגם לאחריה אנחנו צופים עליה גבוהה בהרבה, לכן כדאי להיערך ולהיות נוכח במגרש המשחקים הגדול בעולם.
הבעיה אולי הכי גדולה כאשר מדברים על חנויות וירטואליות היא העובדה שיש המון מהם, אז אם אין לכם איזה מוצר או שירות מהפכני שהוא בין היחידים בארץ, אתם נכנסים למגרש משחקים מאד גדול שמבחינתכם הולך להיות שדה קרב, ואם להיות כנה איתכם… רוב הסיכויים שגופתכם תישאר שם דיי המון זמן עד לסגירת האתר.
למה התיאור הפואטי? מאד פשוט – בעלי עסקים נוטים לפזר כסף רב כשמדובר על בניית האתר, הם רוצים את הבסט של הבסט, את הלוגו הגדול והמרשים ביותר, את הגרפיקה המטורפת שאפשר לקבל, כל אופציה וכל אפשרות UI שניתן לעשות שתגרום לאתר לבלוט מעל כולם. שלא תבינו אותי לא נכון, אם יש לכם כסף ואתם מעוניינים להרשים – אין עם זה שום בעיה! לכו על זה! ובגדול!, הבעיה שרוב בעלי העסקים שעושים את זה, הם לא כאלה שיש להם הרבה כסף או אפשרויות כלכליות בלתי מוגבלות ואז לאחר שהשקיעו את כל מה שהיה להם באתר הם מגיעים לשדה הקרב בלי תחמושת….
חייבים להבין דבר מאד פשוט – אתר בלי תקציב פרסום לא יזוז לשום מקום, לא יקבל לקוחות ולא יביא לכם מכירות, תקציב הפרסום הוא החלק הגדול בכל הסיפור – הוא מה שיניע את העסק שלכם ואת המכירות בתוך האתר, לכן כאשר אתם באים לתכנן את אתר המכירות האולטימטיבי בשבילכם, תתחילו דווקא מהסוף – מהחלק הפרסומי, אילו מהלכי שיווק אתם מתכננים לעשות כדי להביא לאתר הזה תנועה, תדעו כמה כל אפיק פרסום הולך לעלות לכם ותבנו לכם תקציב שנתי, לאחר מכן שהתקציב השנתי יהיה מוכן תבדקו כמה כסף נשאר לכם עבור האתר והאם אתם יכולים לבנות אתר עם עיצוב מטורף או לוגו משוגע, או שאתם יכולים דווקא ללכת על אתר מאד פשוט ונעים לעין שאולי לא יהיה הכי מרשים בעולם, אבל יביא את הלקוחות ובסופו של דבר את המכירות.
אגב דבר מאד חשוב הוא גם להבין מי קהל היעד שלכם, למשל, אם אתם מוכרים לאוכלוסיה מבוגרת כל העיצוב והחווית משתמש תהיה פה שולית, במקום זאת כדאי להשקיע באתר נגיש, קריא, ברור, צבעים נקיים, אותיות גדולות כדי שהקהל המבוגר ירגיש בו בנוח.
דבר נוסף שצריך להבין כשמדברים על קידום של חנות וירטואלית – זה קצת שונה מקידום של אתר תדמית או אתרי שירות.
בחנות וירטואלית מדובר על עשרות אם לא מאות ביטויים שיש לקדם, צריך לבנות את הקטגוריות נכון, את העמודים הראשיים נכון ואת דפי המוצר, צריך גם להתעסק עם מלאים ולדאוג שמוצרים לא נמחקים מהאתר כיוון שהם אזלו מהמלאי או כבר לא נמכרים באתר, בלי שיהיה להם עמוד חלופי במידה והם מקודמים, אחרת כל העבודה של קידום המוצר תלך לטמיון.
קידום חנות וירטואלית דורש תקציב פרסום מאד גדול, קידום אורגני של חנות וירטואלי הוא עסק יקר שלוקח המון הזמן, קידום ממומן בגוגל גם הוא יקח לכם תקציב מאד גדול, עם התפתחות פרסום ה shopping של גוגל, גם כאן – במידה ותרצו לפרסם בפלטפורמת השופינג של גוגל בממומן, תצטרכו לבנות את עמוד המוצר על פי ההנחיות של גוגל, אחרת לא תצליחו להכניס את המוצרים שלכם לתוך הממומן בשופינג.
אפיק פרסום קצת יותר זול שיכול להתאים הוא פרסום בפייסבוק – כאשר כאן תצטרכו פשוט לעמוד במדיניות הפרסום של פייסבוק וההנחיות שלהם לגבי פרסום מוצרים וניתן לשחק עם תקציבים קצת יותר נמוכים.
מעוניינים לשמוע קצת יותר? אני כאן בשבילכם 😊 רק תשאירו הודעה ואני אתן לכם את הטיפים שלי להצלחה בתחום החנויות.
שדה הקרב הגדול של החנויות הוירטואליות
התקציבים משחקים פה תפקיד חשוב
אייל מזרחי
מעל עשור שאני עוסק בתחום השיווק ברשת (SEO), פריק מחשבים מתמיד, בעבר היה בבעלותי אחד מאתרי הפורומים הגדולים ביותר לנוער.
ניסיון רב בתחומים התחרותיים ביותר ובעל לא מעט נכסים אינטרנטיים.
נשוי + 3 , גר בקריות ונותן ייעוץ בתחום ה SEO וPPC.