זמן קריאה: 2 דקות
- חברו את האתר ל CDN , הנפוץ הוא Cloudflare שיש לו גם שרת בישראל – לקלאודפלייר יש גרסה חינמית וגרסה בתשלום – הגרסה החינמית נותנת מענה למהירות שליחת הנתונים וניהול ה DNS במהירות, היא שומרת גרסאות עיצוב ו JS וגורמת לשליפתם במהירות גבוהה יותר. בגרסה בתשלום יש עוד המון אפשרויות שניתן לפתוח כדי לייעל ולשפר את המהירות – את רובם אגב אפשר לעשות בפלאגינים אחרים שאתם יכולים להתקין בוורדפרס – אבל אם אתם עובדים בקוד פתוח שאין את הפלאגינים הנדרשים או במערכת קוד סגור , שווה לכם לרכוש את גרסת הפרו ובעצם לנסות לעשות את כל הדברים הללו דרך ה CDN.
- כווצו תמונות / העלו תמונות עם רזולוציה נמוכה יותר – אחת מבעיות טעינת עמוד הם בעצם התמונות בו , אנשים מעלים תמונות בגודל של עשרות מגה והדבר גורם לטעינה איטית של העמוד – היום ניתן לכווץ את התמונה / לחתוך אותה או לשנות לה רזולוציה כך שהיא תיהיה הרבה יותר קטנה ועדיין התצוגה שלה לא תיפגע משמעותית. אם אתם משתמשים בתמונה ומראים אותה באתר בגודל של 300X 450 , אז תעלו את התמונה בגודל הזה, אל תעלו אותה בגודל 1200X 800 ואחר כך האתר יציג אותה בקטן יותר – גם אם הוא מציג אותה קטן יותר הוא עדיין טוען את כולה – ככל שהיא גדולה יותר היא תהיה כבדה יותר. דאגו להעלות לאתר שלכם תמונות בגדלים שאתם צריכים, השתמשו בפלאגינים של כיווץ תמונות.
- רוצים להראות סרטונים באתר? מעולה – תעלו אותם ליוטיוב, אל תטענו אותם מהשרת שלכם כי אתם תהרגו את מהירות העמוד שלכם.
- סרטונים מיוטיוב – ההמלצה היא לא לגרום להם להיטען אוטומטית אלא לשים תמונת קאבר ורק כשהגולש לוחץ על התמונה הזאת הסרטון יטען – ככה אתם מונעים מהסרטון להטען מהתחלה ובעצם לפגוע במהירות טעינת העמוד – והגולש רק אם הוא ירצה לראות את הסרטון ילחץ עליו ויראה אותו.
- אם אתם משתמשים באלמנטור בוורדפרס – נסו לפתוח כמה שפחות סקשנים, כל סקשן שאתם פותחים פוגע במהירות אתר, נסו לקבץ כמה שיותר אלמנטים לתוך סקשן אחד.
- השתמשו בפלאגינים לקאש – לדוגמת רוקט. פלאגינים לקאש יעזרו לכם מאד במהירות האתר ורובם כוללים גם המון אפשרויות נוספות שישפרו את מהירות האתר פלאים.
- אייקונים ופונטים – נסו לטעון את האייקונים והפונטים שלכם מהאתר עצמו ולא דרך צד שלישי – טעינה של אלמנטים דרך צד שלישי מאיטה משמעותית את טעינת האתר.
- קודי המרה + קוד אנליטיקס, גוגל טאג מנגר – ההמלצה כאן היא להכניס את הקוד ידנית בתוך הקבצים ולא להשתמש בכל מיני פלאגינים למיניהם.
- AMP – למרות שיש אינדיקציות שאולי גוגל תוותר על ה AMP, עדיין האופציה הזאת חיה ובועטת – במידה ואתם יודעים ויכולים להפעיל AMP על גרסת הנייד שלכם – זה יכול להשפיע משמעותית על זמני טעינת העמודים שלכם במובייל.
- חברו את האתר ל search console והשתמשו בדוחות ה Vital שלו. הדוחות יעזרו לכם להבין איפה הבעיות שלכם.
אייל מזרחי
מעל עשור שאני עוסק בתחום השיווק ברשת (SEO), פריק מחשבים מתמיד, בעבר היה בבעלותי אחד מאתרי הפורומים הגדולים ביותר לנוער.
ניסיון רב בתחומים התחרותיים ביותר ובעל לא מעט נכסים אינטרנטיים.
נשוי + 3 , גר בקריות ונותן ייעוץ בתחום ה SEO וPPC.